Zdrowe klonowane mięso?

Największym zagrożeniem dla współczesnego człowieka jest tak na prawdę on sam. Wielkie korporacje produkujące żywność i nie tylko nastawione są na zysk za każdą cenę, nie dbając przy tym za bardzo o skutki jakie to może przynieść. Już wiele lat temu wymyślono technologię, dzięki której samochody mogłyby być napędzane przez wodę, ale byłoby to bardzo nie korzystne dla wielkich koncernów wydobywających i produkujących ropę naftową i gaz ziemny. Niestety przy produkcji żywności też nie wiele firm zastanawia się nad późniejszymi konsekwencjami dla klientów jak i dla naszej planety. W Europie panuje przekonanie, że klonowanie zwierząt dla celów spożywczych jest złe, natomiast zarówno w Ameryce północnej jak i południowej proceder klonowania najlepszych krów czy świń jest czymś absolutnie normalnym, a produkty wytworzone z takiego rodzaju mięsa nie są w żaden szczególny sposób znakowany. Medycyna dzisiaj jeszcze nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jakie to będzie miało skutki na zdrowie człowieka, który będzie spożywał mięso pochodzące z klonów przez kilka lub kilkanaście lat.

Comments are closed.

Strony
Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Pozytywy diety
      Dieta to bardzo popularny sposób na pozbycie się nadprogramowych kilogramów, ale także doskonały sposobność do zmiany naszego życia. Odchudzanie w wielu przypadkach jest bardzo żmudne, długie i nieprzyjemne, dlatego naprawdę …
    • Niekorzystne działania wiosenno-jesienne
      Przesilenie wiosenne i jesienne jest bardzo niekorzystne dla naszego zdrowia. Wtedy to najczęściej zapadamy na różnego rodzaju choroby, przeziębienia, stany grypowe. By ustrzec się przed takimi przypadkami niektórzy szczepią się. …
    • Diety odchudzające
      Każda kobieta pragnie być piękną, powabną, mieć fajną zgrabną figurę. Nie zawsze tak jest jak chcemy i nie zawsze można to osiągnąć. Stosowanie diet odchudzających z pewnością jest korzystne dla …