Zdrowe klonowane mięso?

Największym zagrożeniem dla współczesnego człowieka jest tak na prawdę on sam. Wielkie korporacje produkujące żywność i nie tylko nastawione są na zysk za każdą cenę, nie dbając przy tym za bardzo o skutki jakie to może przynieść. Już wiele lat temu wymyślono technologię, dzięki której samochody mogłyby być napędzane przez wodę, ale byłoby to bardzo nie korzystne dla wielkich koncernów wydobywających i produkujących ropę naftową i gaz ziemny. Niestety przy produkcji żywności też nie wiele firm zastanawia się nad późniejszymi konsekwencjami dla klientów jak i dla naszej planety. W Europie panuje przekonanie, że klonowanie zwierząt dla celów spożywczych jest złe, natomiast zarówno w Ameryce północnej jak i południowej proceder klonowania najlepszych krów czy świń jest czymś absolutnie normalnym, a produkty wytworzone z takiego rodzaju mięsa nie są w żaden szczególny sposób znakowany. Medycyna dzisiaj jeszcze nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jakie to będzie miało skutki na zdrowie człowieka, który będzie spożywał mięso pochodzące z klonów przez kilka lub kilkanaście lat.

Comments are closed.

Strony
Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Diety gwiazd
      Wiele współcześnie żyjących osób marzy i marzy o tym, by wyglądać jak najlepiej. Ale najlepiej to też najszczuplej. Dlatego też w nowoczesnym i postępowym dwudziestym pierwszym wieku bardzo ważne jest …
    • Organizm a kalorie
      Często zwłaszcza kobiety liczą w swoich codziennych posiłkach kalorie. Dzieje się tak, dlatego, że każda z nich chce cieszyć się pięknym oraz smukłym ciałem. Co więcej wciąż sugerujemy się opiniami …
    • Regularne badanie się u lekarza
      Jeśli leczenie nie jest podjęte w odpowiednim momencie, wyleczenie wielu chorób bywa znacznie trudniejsze. Z tego powodu dobrym rozwiązaniem jest decydowanie się na korzystanie z regularnych wizyt u lekarza. Z …