Zdrowe klonowane mięso?

Największym zagrożeniem dla współczesnego człowieka jest tak na prawdę on sam. Wielkie korporacje produkujące żywność i nie tylko nastawione są na zysk za każdą cenę, nie dbając przy tym za bardzo o skutki jakie to może przynieść. Już wiele lat temu wymyślono technologię, dzięki której samochody mogłyby być napędzane przez wodę, ale byłoby to bardzo nie korzystne dla wielkich koncernów wydobywających i produkujących ropę naftową i gaz ziemny. Niestety przy produkcji żywności też nie wiele firm zastanawia się nad późniejszymi konsekwencjami dla klientów jak i dla naszej planety. W Europie panuje przekonanie, że klonowanie zwierząt dla celów spożywczych jest złe, natomiast zarówno w Ameryce północnej jak i południowej proceder klonowania najlepszych krów czy świń jest czymś absolutnie normalnym, a produkty wytworzone z takiego rodzaju mięsa nie są w żaden szczególny sposób znakowany. Medycyna dzisiaj jeszcze nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jakie to będzie miało skutki na zdrowie człowieka, który będzie spożywał mięso pochodzące z klonów przez kilka lub kilkanaście lat.

Comments are closed.

Strony
Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Czy można ufać medycynie?Czy można ufać medycynie?
      To pytanie zadaje sobie z pewnością niejedna osoba. Nic dziwnego. Chcemy, aby leczono nas dobrze i żeby w ogóle nie było jakichkolwiek błędów lekarskich. Co prawda, zdarzają się one niezwykle …
    • Dieta catering warszawaDieta catering warszawa
      Nie masz czasu na dietę, mamy dla ciebie rozwiązanie. Prawidłowe BMI to podstawa naszego zdrowia. Mimo to wokół siebie mamy pełno osób, które zmagają się z nadwagą lub otyłością. Część …
    • Rodzina niepełnaRodzina niepełna
      Jest to przede wszystkim rodzina, w której dziecko wychowywane jest jedynie przez jedną osobę dorosłą a wiec albo przez matkę albo przez ojca. Może się tak zdarzyć, że również wychowuje …